• westin-elcenter-hamngatan-017
  • westin-elcenter-hamngatan-013
  • westin-elcenter-hamngatan-005
  • westin-elcenter-hamngatan-051
  • westin-elcenter-hamngatan-040
  • westin-elcenter-hamngatan-044

Spårväg Citys hållplats Kungsträdgården

Än är det flera år till stockholmarna kan åka spårvagn mellan Norra Djurgårdsstaden och Centralen. Men arbete pågår. Westin Elcenter har på uppdrag av Skanska, ansvaret för att installera ström för väderskydd, informationstavlor, accessläsare samt skyddsjordning av metalliska delar, inklusive rälen, på hållplats Kungsträdgården mitt i centrala Stockholm.

I kabelbrunnen under den tunga luckan har Westin installerat en samlingsplint för skyddsjordning. (totalt 11st. brunnar) Här har elektrikerna Mikael Werner och Robin Talls även installerat ett värmeblock. Resten av perrongen har markvärme, men den här typen av luckor i marken, som saknar värmeelement har visat sig bli hala i vinterväder. Tack vare värmeblocket slipper tågresenärerna halka.

-Vi fick en kall start, projektet drog igång samma vecka som Stockholm överraskades av den första snön. Efter det har det varit mer normalt stockholmväder och vi hoppas få göra fler hållplatsuppdrag, berättar servicechef Thomas Norlin, Westin Elcenter.